Betreffende de Bomaanslagen in Riyaadh van de Jaren Negentig.

Door: Shaych ‘Abdoel-‘Aziez ibn Baaz (rahiemehoellaah)

Iemaam ‘Abdoel-‘Aziez ibn Baaz (De voormalige Moeftie van het Koninkrijk van Saoedi-Arabië (rahiemehoellaah)) heeft gezegd, betreffende de terroristische aanslagen in Riyaadh:

“En er is geen twijfel over mogelijk dat deze daad zondig is en een geweldige misdaad, hetgeen wat geweldig verderf, veel slecht en grote onrechtvaardigheid ten gevolge zal hebben. Dit kan alleen gepleegd zijn door iemand die niet gelooft in Allaah en de Laatste Dag. Je zult niemand vinden die in Allaah en de Laatste Dag gelooft met een correct en gezond geloof (Iemaan), die deze criminele en gemene daad waardoor er grote schade en corruptie is ontstaan verricht. Alleen gemene zielen die gevuld zijn met haat, jaloezie, kwaadheid, corruptie en afwezigheid van geloof in Allaah en zijn Boodschapper (salallaahoe `alayhie was sallem) kunnen dit soort daden verrichten. We vragen Allaah voor vergiffenis en veiligheid.”

En hij heeft ook gezegd:

“En er is geen twijfel over mogelijk dat dit van de grootste misdaden en van de grootste soort van corruptie op de aarde is. En degenen die een soortgelijke daad verrichten, zij verdienen het meer om gedood te worden en weerhouden te worden, (dit) op rekening van wat zij hebben uitgevoerd aan grote zonde. Wij vragen Allaah dat Hij hun inspanningen laat verliezen, en hen en hun soortgelijken belemmert, en dat Hij ons redt van hun kwaad en het kwaad van hun soortgelijken, en dat Hij hun plannen totaal vernietigt. Voorwaar alle lof komt aan Hem toe, en Hij is de Meest Majesteitelijke, en Meest Genereuze en aardig.”

Bron: Madjmoe` al-Fataawa ibn Baaz 9/254-255 eerste druk 1997/1418.

0 reacties:

Een reactie posten

Live duroos